Nieuws


terugblik - woensdag 3 januari 2018

KiKa-Goeree-Overflakkee heeft een fantastisch jaar achter de rug.

Het jaar 2017 zit er weer op. Het gebruikelijke moment waarop we allemaal even terugkijken op het afgelopen jaar en voornemens maken voor het nieuwe jaar. Het was een supermooi jaar, waarin weer veel mooie momenten hebben plaatsgevonden en waarin ook nieuwe acties tot stand zijn gekomen.

Een aantal mooie acties om op terug te kijken is onder andere de start van de eerste Nieuwjaarsduik op het strandje bij het Havenhoofd in Middelharnis, waarbij burgemeester mevrouw Ada Grootenboer-Dubbelman het startschot gaf. Het was een koude maar gezellige happening en het aantal deelnemers meer dan de organisatie had verwacht.

Ook de KiKa-diner bingo in februari bij Klari en Piet Hoek van eetcafé Springert in Ouddorp was een succes. Zelf lag ik toen in het ziekenhuis, maar de KiKa-smurfen hebben het fantastisch gedaan.

In mei heeft de lokale KiKa-organisatie weer voor het eerst in 15 jaar de avondvierdaagse (met de toepasselijke naam De KiKa-avondvierdaagse) georganiseerd in samenwerking met Hart van Goeree-Overflakkee in Middelharnis. Ongelooflijk veel deelnemers die meeliepen en die zich massaal lieten sponseren voor KiKa. Daar kreeg ik kippenvel van. En waar we ook super trots op zijn, is dat de 3-jarige Noud Bellekom uit Middelharnis met zijn broer Timo en mama en papa meeliepen. In de wetenschap dat Noud zelf kinderkanker heeft, vond ik het een wereldprestatie van Noud.

Op 24 juni heeft het K-G-O team meegelopen met de KiKarun in Rotterdam. Het team heeft dik 15.000 euro opgehaald voor KiKa wat een geweldige prestatie was. Het team stond dan ook op de 1e plaats als team dat het meeste heeft opgehaald in onze provincie.

Ook de georganiseerde Kids opstacle-run en de KiKa-dag bij cafetaria ‘t Hoad op het havenhoofd in Middelharnis was heel geslaagd. Deze beide activiteiten worden zeker in het nieuwe jaar weer georganiseerd. En de KiKa-bingo in september was weer een groot succes met een geweldige opbrengst.

Het hoogtepunt van het jaar was wel (en ik vind dit nog steeds bizar) dat ik als ambassadeur van KiKa uit handen van Bert Meuleman van autoschade Meulenman uit Ouddorp, de sleutels van een in de KiKakleuren gespoten auto kreeg. Deze KiKa-mobiel werd door Marleen en Nico Kieviet van K-C-M uit Middelharnis kosteloos bestickerd met de logo’s van KiKa en van de vele sponsoren die meededen om de auto kosteloos te laten rijden voor KiKa-G-O. Daarnaast hebben de KiKa-smurfen op veel braderieën en markten gestaan en daarmee ook veel geld binnengehaald voor KiKa.

Waar de organisatie ook supertrots op is, dat KiKa het afgelopen jaar werd genomineerd door de mensen op ons eiland voor de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’. Maar omdat KiKa-G-O geen stichting is, er is maar één KiKa en dat is in Amstelveel, is in overleg met de gemeente en KiKa de nominatie ingetrokken. Ik zie het als een grote waardering voor onze inzet voor KiKa en ben de mensen dan ook dankbaar dat zij KiKa-G-O hebben gekozen als meest gewaardeerde vrijwilligersorganisatie. Maar waar ik ook trots op ben, is dat we vele prachtige bedragen, mooie prijzen voor de bingo en voor de KiKa-stand hebben gekregen van de verenigingen, mensen en bedrijven op Goeree-Overflakkee. Dit alles heeft een bedrag van € 100.000 euro opgebracht voor Kika in 2017, het is echt geweldig en ik zeg dan ook recht uit mijn hart BEDANKT, lieve mensen. We zijn een klein eiland maar we zijn groot in daden.

Namens KiKa en al die kinderen waar we het voordoen: Super de Super bedankt en ik hoop dat we in dit nieuwe jaar weer op uw steun mogen rekenen voor Kika. Rest me nog iedereen een super en beregezond Nieuwjaar te wensen namens ons hele team van KiKa-G-O.

Samen maken we het verschil voor kinderen met kanker!

KiKagroet kees


Terug naar de vorige pagina >